devisueelmaker data
devisueelmaker data

What I Notice

‘What I Notice’ is een data snapshot. Een visuele weergave van wat ik zie door de lens van mijn  iPhone en wat ik publiceerde op Instagram, mijn favoriete sociale medium. Wat ik kan opmaken uit het bovenstaande? Van alles! Zo publiceer ik de foto’s van mijn kinderen blijkbaar altijd zwart wit, alsof ze niet zo kleurrijk zijn!

‘Data represents real life. It is a snapshot of the world in the same way that a picture catches a small moment in time*

Ik visualiseerde mijn data op een met de hand getekende manier. Het duurt langer dan een oogopslag de data te analyseren. Maar is dat erg? Op deze manier kun je er wel lekker doorheen slenteren. In de wereld van BIG data en ongrijpbare logaritmes helpt deze manier van data visualiseren mij het menselijke aspect niet over het hoofd te zien.

devisueelmaker data

Wat ik nog meer leerde van dit getekende snapshot? Ik ben of 1). niet vaak in de natuur  of 2). wanneer ik in de natuur ben, voel ik blijkbaar geen behoefte mijn telefoon te pakken, menselijk toch?

Bovenstaande visualisatie maakte ik na het lezen van het artikel ‘Data Humanism, the Revolution will be Visualized.* Dat de hoeveelheid data in de wereld groeit met de dag, is geen nieuws meer. Als (visueel) ontwerper vind ik het intrigerend hoe we ons – als mens – verhouden tot deze enorme hoeveelheid data en dan natuurlijk met name in de nieuwe visuele realiteit.

* ‘Data Humanism, the Revolution will be Visualized.’by Giorgia Lupi on Medium.com