Humathon.org is een wereldwijd initiatief dat Hackathons organiseert over wat het betekent om mens te zijn in het digitale tijdperk. Tijdens de eerste Humathon in Amsterdam tekende ik digitaal live mee en maakte zogenoemde ‘visual notes’. Belangrijke inzichten en ideeën die naar voren kwamen tijdens de discussies, zijn later samen met deze visuele notities gebundeld en uitgegeven in een WhiteBook.

Humathon.org is een initiatief van Andrew Keen, Rudiger Wanck & Arno Otten. De Humathon werd geopend door Jan Peter Balkenende en Andrew Keen. Deelnemers aan de paneldiscussie waren: Halleh Ghorashi, Sennay Ghebreab en Eva Helmond.

CacaoCreatives maakte afsluitend het prachtige boek en ook de website. Voor meer informatie en het te te bestellen WhiteBook check humathon.org. Ik tekende mee met Getting the Picture.

visual notes for Humathon

Het Whitebook

Het WhiteBook is een uitgave van Humathon.org. In het WhiteBook presenteert Humathon.org een selectie van gedachten en ideeën die naar voren zijn gekomen tijdens de laatste Humathon, a Hackathon for Humanity, in Amsterdam. Humathon.org hoopt op deze manier de discussie over menselijk handelen in het digitaal tijdperk levendig te maken.

Visuele Notities

Gedurende een lezing of paneldiscussie wordt vaak in snel tempo veel opmerkelijks gezegd en/of geciteerd. Een visuele notitie of visual note vertaalt de essentie van wat er gezegd wordt in een helder plaatje, die later tijdens een plenaire sessie on screen of in een publicatie gebruikt kan worden. Visuele informatie wordt door onze hersenen immers sneller verwerkt en blijft beter hangen _